torsdag 17 januari 2008

Babysång

Idag så tog vi det lugnt hemma när vi vaknade. Jag fixade frukost åt oss alla 3 idag.
Tog på dom kläder som vi köpte i går på rean. Emelie fick sin gröna kjol med en brun tröja med hästar på samt en munk jacka så hon inte fryser när hon är på dagis. Anton han fick på sig sina bruna byxor och sin skjorta vi köpte i går och ett par vita strumpbyxor under så han inte ska frysa när vi är ute och går. Båda två blev så fina i sina nya klädet. Anton såg äldre ut än vad han är tyckte jag.
När dom fick på sig sina kläder så var det dags för ytterklääderna på och gå mot dagis och lämna Emelie. Sen gick jag och Anton mot centrum här i brickebacken för att gå på babysång. Först så väntade vi på en kompis som skulle med och hon kom så vi gick mot bibliotket för att läsa dagens tidning innan vi gick till "Den goda herdens kapell". När vi väl på "Den goda herdens kapell" så fick vi vänta in dom andra mammorna/papporna med barn som ska på babysång.

Det kom 7 st totalt på babysången idag. Vi sjöng och dansade och spelade på små ägg. Anton älskar och vara där och sjunga.
Fick se Anton idag när han gick några steg själv och sen stannade han upp och stog still och sen gick han igen men han ramlade efter några steg. Kul och se att det går frammmåt för han.
Det är även kul och se Emelie när hon gör sina framsteg. Hon har gjort en hel del det sista året. Nu ska vi sätta oss ner och träna bokstäver så hon klarar av och skriva sitt eget namn och lite annat med innan hon börjar i förskoleklass nu till hösten. Vi har köpt in 2 st böcker åt henne, den ena är alfabetet a-ö som hon ska skriva av rätt och den andra är med siffror som hon kan lära sig skriva 1-9 och 0. Sen har den boken även så du kan lära dig räkna med mera.

Emelie fick ett tv-spel av min syster i julklapp och det var den lilla sjöjungfrun och det är lite olika spel på den. Man ska lära sig räkna och bilda ord med mera. Man kan säga i allra grad att det är ett lär spel. Spelet ingår i vertech serien.

Efter lunch så var det dags för tvätten och hängas och torkas och in med en ny maskin och när den var klar så var det bara och hänga in den i torkskåpet för torkning och sen i med ny tvätt i maskinen. Har även lagt in alla våra kläder i garderoben så det slipper ligga ovanpå tvättmaskinen som det alltid brukar göra annars =)

Jo Anton han har ju namnsdag idag med. Sin första namnsdag.

Nu ska jag se på animal rescue på animal planet på tv.n

Så ni får ha det bra tills nästa gång

Inga kommentarer: