torsdag 8 maj 2008

Individuell handlingsplan för Emelie


Igår så var jag på habiliteringen på möte med logopeden och psykologen för en individuell handlingsplan för Emelie. Vi satt och prata om olika områden med mera och hur vi ska göra framsteg samt vilka mål vi har. Vi har i alla fall kommit fram till att vi ska ett schema hemma som vi ska använda och sätta upp bilder på så hon ser vad som händer under dagen. Vi ska få hem ett program som heter boardmaker och det är 6000 eller mer bilder som man kan skriva ut och använda. Sen ska vi ha ett data spel som heter minneslek och det ska man sitta med varje dag 5 dagar i veckan i 5 veckor. Det är för att hjälpa till Emelies minne och komma ihåg saker och ting så hon slipper fråga hela tiden vad som händer och vad hon har gjort under dagen. Så det ska bli intresant och se hur hon utvecklas efter det. Sen ska vi hemma träna henne att hon ska torka sig själv efter hon har duschat och badat så hon kan det själv sen när hon nu till hösten börjar förskoleklass för då har dom simskola 1 dag i veckan samt så har dom idrott 1 dag varannan vecka så det är bra och kunna det då.
Sen är det en planering att hon ska göra en psykologbedömmning nu i höst för att se om hon ska gå kvar i vanlig skola eller om hon ska gå i en särskola. Jag hoppas hon får gå kvar i vanlig skola med sina klasskompisar med någon resurs.
Sen har vi även pratat om att hon kanske ska få gå på kortidsboende visa helger istället för kontaktfamilj men det är ju LSS som beslutar sådant så vi får hoppas dom går med på att Emelie ska ingå i LSS men det får framtiden utvisa sig.
Nu ska jag gå och jobba lite så vi hörs nog lite senare här och fram tills dess får ni ha en bra dag.

Inga kommentarer: